Elokuva: Kaunis Sielu – Nuutti

“Kaunis Sielu – Nuutti” -dokumenttielokuva

Dokumenttielokuva Kaunis Sielu – Nuutti, on Kaunis Sielu dokumenttisarjan pohjalta koottu lyhytelokuva, joka kertoo autistisesta Nuutista ja hänen perheestään. Nuutin sanaton ja rauhaa välittävä viesti tuo katsojansa osaksi hänen elämäänsä, ja meitä ympäröivää luontoa. Elokuva haluaa tarjota jokaiselle katsojalleen mahdollisuuden huomata ne pienet, kauniit asiat omassa elämässään ja ympäristössään.

 
Elokuvassa tarkastellaan autistisen lapsen elämää, sen kauneutta ja erilaisuutta. Dokumentti kyseenalaistaa yhteiskunnan suhtautumista autismiin rajoitteena. Kaunis Sielu haluaa kertoa autististen ihmisten maailmasta, mutta tällä kertaa voimaannuttavan näkökulman kautta. Elokuva on tiivistelmä sarjan kolmesta ensimmäisestä jaksosta.

Nuutista kertovan dokumenttisarjan ensimmäinen jakso sai ensi-iltansa Autismin Talvipäivillä Jyväskylässä 13.2.2016. Esitys oli koko Kaunis Sielu projektin ensimmäinen julkinen esitys, ja sen vastaanotto oli hieno ja lämmin.

”Autismin talvipäivät päättyivät dokumenttisarjan Kaunis Sielu ensimmäisen jakson ensiesittelyyn. Dokumenttielokuva oli niin kaunis, koskettava ja voimaannuttava, että valojen syttyessä koko yleisö pyyhki silmiään.” -Autismiliitto

Kaunis Sielu – Nuutti, esitettiin ensimmäisen kerran kutsuvieras ensi-illassaan Elokuvateatteri Orionissa 4.4.2016 Helsingissä. Paikalla olivat mm. sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, sekä kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Johanna Karimäki.

Ennen elokuvan alkua ministeri Mäntylä piti puheen, jossa hän korosti ihmisten erilaisuuden hyväksymistä, sekä tärkeyttä nähdä jokaisen ihmisen ainutlaatuisuus.

Ministerin jälkeen puheenvuoron sai Rinnekodin koulun erityisopettaja, joka luki yleisölle erään autistisen oppilaansa kirjoittaman viime kevään kevätjuhlaan tehdyn puheen.

Kaunis Sielu – Nuutti, sai ensimmäisen avoimelle yleisölle esitetyn ensi-iltansa Autism Film Festivaaleilla Heurekassa 23.4.2016, jossa paikalla oli myös itse elokuva tähti, Nuutti.
 
 
 

Elokuvasta saatuihin palautteisiin ja Nuuttiin voit tutustua lisää alla olevien linkkien kautta:

Facebook – Autismiliitto            Facebook – Autism Film Festival            Facebook – Radiovalo            Iltasanomat

 

Kaunis Sielun Facebook-sivuilla voit käydä tykkäämässä ja jakamassa julkaisuja, sekä lähettää meille palautetta projektista.

facebookFacebook – Kaunis Sielu

 

Poimintoja yleisön palautteesta elokuvasta Kaunis Sielu – Nuutti

“Ihana tilaisuus, ihana elokuva.”

”Kiitos paljon lämminhenkisestä elokuvasta! Se kertoi niin paljon.”

“Elokuva kiteytyy ajatukseen siitä että erilaisuuden kanssa eläminen on todellinen rikkaus niin itselle kuin läheisille.”

”Kiitos tästä mahdollisuudesta ja niin tärkeästä sanomasta”

”Ihana avartava ja tunteita herättävä elokuva.”

”Kiitos Nuutti, Noora ja Zok! Tippa linssissä salissa ja edelleen”